fbpx

De Circulaire Economie

EasyFiets opereert in een Circulaire economie. Maar wat is Circulaire economie? In een circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Een manier om dit te bewerkstelligen is om zo efficiënt mogelijk met producten om te gaan. Dit kan door bijvoorbeeld door producten als dienst aan te bieden, hierdoor blijft het eigendom bij de fabrikant/organisatie en op deze manier worden producten zo efficiënt mogelijk ingezet en wordt ervoor gezorgd dat ze zolang mogelijk meegaan.

Bij EasyFiets kopen we fietsen in die anders vaak op de oud ijzerhoop terecht zouden komen. Wij knappen de fietsen op en geven ze een nieuw leven door ze langdurig te leasen aan onze klanten. Wij zorgen ervoor dat de fiets weer rijklaar is en bovendien wordt de fiets voorzien van een slot, verlichting en misschien nog wel het belangrijkste: gratis reparaties. In sommige gevallen is het niet meer haalbaar om een fiets op te knappen. In dat geval halen we de fiets helemaal uit elkaar en gebruiken we zoveel mogelijk onderdelen van de fiets. Zo zijn in veel gevallen het frame, wielen, stuur en spatborden nog bruikbaar. Op deze manier hoeven er weinig nieuwe onderdelen gekocht te worden bij het opknappen van andere fietsen.

Hierdoor treed een wisselwerking op,  doordat er een gesloten systeem wordt gecreëerd gaan de fietsen nooit meer uit de roulatie. Zodra een lease klant een fiets weer inlevert, wordt de fiets nagekeken en waar nodig gerepareerd of helemaal uit elkaar gehaald om de bruikbare onderdelen voor andere fietsen te gebruiken. Ook komen er constant extra fietsen bij om aan de groeiende vraag te voldoen. Op dit moment rijden er meer dan 500 EasyFietsen rond in Leiden, hiermee wordt een daadwerkelijke impact gemaakt op het milieu die in de toekomst alleen maar groter zal worden.

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.