fbpx

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail of bel ons dan!

EasyFiets

Onze missie is dat mensen prettig, betaalbaar en zorgeloos kunnen fietsen. Dit doen wij op drie manieren:

Tweedehands leasefietsen. Wij recyclen afgedankte fietsen en sturen deze weer de weg op als leasefiets. Voor een vast bedrag per maand een fiets, inclusief service en onderhoud.

Fietsverhuur. Een lekker dagje uit zonder zorgen. Een goede fiets, leuke fietsroute en eenvoudig geregeld. Van stadsfietsen tot E-bikes. Van Nederlander tot Spanjaard, iedereen kan genieten van een lekker ritje op de fiets.

E-bikes met onderhoudsplan. Wij bieden het gemak van een E-bike zonder de risico’s en gedoe. Bij aankoop kun je er ons onderhoudsplan bij nemen. Dat is onderhoud en reparaties aan huis.

Om twee redenen. Ten eerste hebben wij fietsen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een goede fiets voor een leuke prijs. Daarnaast bieden wij service aan huis aan met ons onderhoudsplan. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkende fiets.

Leuk dat je het vraagt, daar hebben we een hele pagina aan gewijd. Kijk op Service E-bike voor meer informatie.

Verzekering lijkt heel complex, daarom proberen wij het simpel te maken. Kijk op Verzekering E-bike voor meer informatie over onze fietsverzekering.

De E-bike

Jazeker, voordat je een E-bike koopt is het fijn de fiets te kunnen testen. Je bent altijd welkom in de winkel om ter plekke een fiets te proberen. Daarnaast hebben we regelmatig testdagen waarop je een leuke fietstocht kan maken met een lekkere snack tussendoor. Daarnaast kun je een afspraak maken voor een proefrit aan huis.

Bij een voorwielmotor heb je meer het gevoel getrokken te worden door de fiets. Daarnaast hoef je in principe geen kracht te leveren, wel moeten de pedalen draaien. Bij een middenmotor zit de motor bij de trapas. De mate van ondersteuning hangt af van de kracht die je zelf zet. Omdat de motor in het midden zit geeft dit een iets meer natuurlijk gevoel. Er is geen betere optie, het is wat je zelf prettig vind.

Dat verschilt per fiets. De Bayck heeft een bereik van 80 of 125 kilometer. De Pointer heeft een accu van 60, 100 of 145 kilometer.

  • Zorg dat de accu nooit helemaal leeg gaat. Mocht dit gebeuren na een lekker lange fietsrit, leg hem dan direct aan de lader!
  • Bij weinig gebruik zorg dat die minimaal 1 keer per maand aan de lader ligt. Zo voorkom je diepontlading.
  • Voorkom dat de accu te koud wordt, neem hem in de winter mee naar binnen.

Als de accu helemaal leeg is is de laadtijd ongeveer 4 tot 6 uur.

Nee dit is niet verstandig. Het beste kun je de accu van de stroom afhalen als deze is opgeladen. Een uurtje langer kan geen kwaad, maar een hele dag in het stopcontact laten zitten is niet goed voor de accu. Ook niet voor je portemonnee én het klimaat trouwens.

Onderhoud

Onder het servicepakket vallen de meest gangbare reparaties. Denk aan een lekke band, ketting of bekabeling van de remmen. Schades vallen over het algemeen niet onder onderhoud, hier kun je een verzekering voor afsluiten.

Wanneer is er sprake van?

Onderhoud
Normaal gebruik
Schade
Ongeluk(je)
Lekke bandGebroken display
Ketting erafSpaken gebroken
Verlichting kapotAccuhouder kapot
Remkabel vervangenRemhendel verbogen

Een reparatie duurt niet langer dan een dag. En zelfs voor een paar uur kun je een leenfiets krijgen. Mocht het nou toch langer duren kijken we samen naar een oplossing. Als klant van EasyFiets zit je nooit zonder vervoer.

Verzekering

Let er goed op dat deze antwoorden niet bindend zijn. De voorwaarden van ENRA verzekeringen zijn altijd leidend.

De kortlopende verzekering is af te sluiten per 3 of 5 jaar. De doorlopende verzekering is geldig voor minimaal 1 jaar, waarna deze maandelijks opzegbaar is.

Voor een kortlopende verzekering betaal je het premiebedrag bij de aanschaf van de fiets. De doorlopend verzekering kan per maand of per jaar worden betaald.

Dat is mogelijk. Bijvoorbeeld als je verhuist is het handig om de verzekering over te dragen. Wij helpen je daar graag bij.

Dat hangt af van het type verzekering. Diefstal van de fiets valt onder de basisverzekering. Per verzekering scheelt het of er een afschrijving van de fiets plaatsvind. Daarnaast zijn is er een aanvullende verzekering voor schade.

Bij diefstal is er geen sprake van eigen risico, bij schade is dit wel het geval.

Wij bieden de basis informatie aan op onze website. Op https://www.enra.nl/fietsverzekering-dekking/ kun je meer informatie vinden. Uiteraard kunnen wij je ook helpen bij het kiezen van de juiste verzekering.

Levertijd en bezorging

Dat ligt er aan waar we de fiets mogen bezorgen. In Leiden is dit het goedkoopst. We bezorgen voornamelijk is Zuid- en Noord-Holland.

We maken een persoonlijke afspraak voor de aflevering van de fiets. Geen track & trace maar een telefoontje en een afspraak. Mocht je om onverwachte redenen toch niet thuis zijn, bel ons even en we maken een andere afspraak.

Overige vragen

Je kunt de fiets online bestellen en direct afrekenen. Je kan ook in de winkel langs komen en de fiets ter plekke bestellen en afrekenen.

Heb je een andere vraag?

Naam *
Dit is een verplicht veld
E-mail *
Geef een geldig e-mailadres op.
Vraag *
Dit is een verplicht veld

Ik probeer de E-bike graag uit!

Meer informatie

De Pointer

Lees hier alles over de e-bikes van Pointer die wij hebben!

Verzekering

Zorgeloos én veilig fietsen? Sluit dan een ENRA fietsverzekering af.

Thuisbezorgd

Bestel je e-bike online en hij staat binnen twee weken voor je deur!