Fietsroute Katwijk en Noordwijk

Bij EasyFiets krijg je bij het huren van een fiets gratis leuke fietsroutes. Zoals deze fietsroute door de Coupelduynen. Deze prachtige fietstocht brengt je door de duinen tussen Noordwijk en Katwijk. Dit gebied staat bekend om het duingrasland, de bijzondere planten, het bos en de dieren. Ga op ontdekkingstocht en huur direct je fiets bij EasyFiets. 

Cycling tours

Voor vertrek

Je ontvangt bij het huren van de fiets een boekje met de verschillende fietsknooppunten van de bloembollenstreek. Of nog makkelijker: download voor vertrek de app van Fietsnetwerk en scan de QR-code van de fietstocht met je telefoon!  

Tip: Met onze telefoonhouders kun je veilig en makkelijk je fietsroute fietsen. 

Afstand van de route

De afstand van de fietsroute door de Coupelduynen is 34,13 km waar je ongeveer 2 uur en 9 minuten over doet. Wil je liever een elektrische fiets huren bij Easyfiets? Dat kan! Dan duurt de route zo’n 1 uur en 43 minuten. 

34,13 km

2:09 uur

Duinen Fietsen Avond

Uitwaaien langs de kust

Fiets door de Coupelduynen, langs de Vlaggeduinen, de Klinkerbergerplas en verschillende musea. Ontdek tijdens deze route het dungebied van Noordwijk en de cultuur van de dorpjes er omheen. Na het huren van de fiets bij Easyfiets, sla je links af bij de stoplichten waarna de route begint bij knooppunt 02. Vanaf hier fiets Leiden uit richting Katwijk, waarna je via de duinen naar Noordwijk fietst. Je bereikt de Coupelduynen via de Duin de Duindamseslagweg. Deze bereik je na ongeveer 1 kilomter fietsen vanaf Restauant Duinrand. Eenmaal in de Coupelduynen kun je verschillende paden verkennen. Er zijn diverse fietspaden die door het duinlandschap slingeren en je een prachtig uitzicht bieden op de natuurlijke omgeving.  

Afstapmomenten

Ga op ontdekking in de duinen, waai uit op het Noordwijkse strand en geniet van de prachtige natuur. Maak een stop bij de iconische vuurtoren van Noordwijk of bekijk de  Oude Jeroenskerk in het oude centrum. 

 Wist je dat je deze afstapmomenten gemakkelijk toevoegt aan de fietsroute via de app? Download de app hier. 

duinen strand bankjes
Plaatje - Fiets in elkaar - Standaard abb 1.3

Reserveer online en fiets binnen 5 minuten weg!

Meer routes of een tour?

Duinen Fietsen

Natuurgebied Meijendel

Een lust voor het oog is deze fietstocht langs historische architectuur en het bosrijke duingebied Meijendel.

Drukte met toeristen in en op de bloembollenvelden in Voiorhout

De Bollenstreek

Ontdekt per fiets het typisch Hollandse landschap. Maak foto’s tussen de bloemenvelden. En het hoogtepunt: een bezoek de Keukenhof.

Bij EasyFiets boek je gemakkelijk een fietstour

Boek een fietstour

Boek een leuke fietstour met Gids en ontdek Leiden op de fiets. Of bekijk een van de andere fietsroutes.