Leuke fietsroute langs de Kaag bij Fietsverhuur EasyFiets vanuit Leiden 2

Fietsroute de Kaag

Bij EasyFiets krijg je bij het huren van een fiets gratis leuke fietsroutes. Zoals deze Landschapsroute waarin je wordt meegenomen door 30 kilometer van de Hollandse polders, ook wel de gemeente Teylingen genoemd. Deze brengt je langs de mooiste natuurgebieden en tal van bezienswaardigheden rondom Leiden, Sassenheim en Lisse. Huur direct je fiets bij Easyfiets en ontdek alles wat de polder en de Kaag te bieden heeft. 

kaag zeilboten

Voor vertrek

Je ontvangt bij het huren van de fiets een boekje met de verschillende fietsknooppunten van de Duin & Zeeroute. Of nog makkelijker: download voor vertrek de app van Fietsnetwerk en scan de QR-code van de fietstocht met je telefoon!  

 Tip: Met onze telefoonhouders kun je veilig en makkelijk je fietsroute fietsen. 

Afstand van de fietsroute

De afstand van de fietsroute door het Hollandse polders is 39,4 km waar je ongeveer 2 uur en 28 minuten over doet. Wil je liever een elektrische fiets huren bij EasyFiets? Dat kan! Dan duurt de route zo’n 1 uur en 58 minuten. 

39,4 km

2:28 uur

kaag polder

De Kaag

Deze fietsroute neemt je mee langs de prachtige wateren boven Leiden. Fiets om de Kagerplassen en ervaar in rust de molens, bootjes en weilanden. Ondertussen doe je pittoreske dorpjes aan. Zomers mag een overtocht per veerboot naar Kaageiland niet ontbreken. Wil je echt het water op? Combineer deze fietstocht dan met het huren van een zeilboot. De Kaag biedt daarmee alles voor een heerlijke dag met het hele gezin.

Fietsen langs de Kagerplassen

Na het huren van de fiets bij EasyFiets start de route op de Zijlpoortsbrug, waarna je de stad uitfietst via Leiderdorp Richting de Kaag. Je kijkt hier uit over de Vrouw Vennepolder waar je veel weidevogels zult spotten. Vaar met een pondje over de Kaagplassen naar Kaageiland. Met het fietspontje is het mogelijk om te fietsen tussen fietsknooppunt 8 en fietsknooppunt 39. Dit fietspontje vertrekt vanaf de volgende locaties: (Kaag) Hoogenboom Kaag Sloepenverhuur / Zeilbotenverhuur, Julianalaan 72 te Kaag. (Oud Ade) Camping ‘t Haasje, Boekhorsterweg 22 te Oud Ade. Op een zonnige dag is dit zeker de moeite waard. 

Liever een verkorte route? Kies er dan voor om de knooppunten 39-40-28-09-08 aan te houden. 

kaag picknick
kaag molen

Na het bezoeken van Kaageiland kan je de tocht vervolgen door de typische Nederlandse polderlandschappen waar je mooie weilanden en waterwegen kunt bewonderen. Na De kaag bereik je Lisse waar je de bloemenvelden en de Keukenhof kunt bezoeken. Hier kun je een stop inplannen om genieten van het tulpenlandschap, een hapje en een drankje. Bekijk ook de uitgebreide Tulpenroute door de bollenstreek. In zuidelijke richting fiets je naar Sassenheim waar je onderweg langs de Vrouw Vennepolder komt. Dit is een prachtig stukje natuur in het polderlandschap. Via Warmond keer je vervolgens, langs de Kagerplassen, weer terug naar Leiden. 

Plaatje - Fiets in elkaar - Standaard abb 1.3

Reserveer online en fiets binnen 5 minuten weg!

Meer routes of een tour?

Duinen Fietsen

Natuurgebied Meijendel

Een lust voor het oog is deze fietstocht langs historische architectuur en het bosrijke duingebied Meijendel.

Drukte met toeristen in en op de bloembollenvelden in Voiorhout

De Bollenstreek

Ontdekt per fiets het typisch Hollandse landschap. Maak foto’s tussen de bloemenvelden. En het hoogtepunt: een bezoek de Keukenhof.

Bij EasyFiets boek je gemakkelijk een fietstour

Boek een fietstour

Boek een leuke fietstour met Gids en ontdek Leiden op de fiets. Of bekijk een van de andere fietsroutes.