Leuke fietstocht door de duinen en naar het strand bij fietsverhuur EasyFiets in Leiden.

Fietsroute Wassenaar en Katwijk

Bij EasyFiets krijg je bij het huren van een fiets gratis leuke fietsroutes. Zoals deze Duin & Zee fietsroute. Deze brengt je langs de mooiste natuurgebieden en tal van bezienswaardigheden rondom Leiden, Katwijk en Wassenaar. Huur direct je fiets bij Easyfiets en ontdek je Meijendel en  waai uit langs de Katwijkse zee. 

Cycling tours

Fietsen door het Meijendel

Je ontvangt bij het huren van de fiets een boekje met de verschillende fietsknooppunten van de Duin & Zeeroute. Of nog makkelijker: download voor vertrek de app van Fietsnetwerk en scan de QR-code van de fietstocht met je telefoon!  

Tip: Met onze telefoonhouders kun je veilig en makkelijk je fietsroute fietsen. 

Afstand van de route

De afstand van de fietsroute door het Meijendel is 31.49 km waar je ongeveer 1 uur en 57 minuten over doet. Wil je liever een elektrische fiets huren bij EasyFiets? Dat kan! Dan duurt de route zo’n 1 uur en 33 minuten. 

31,49 km

1:57 uur

Duinen Fietsen

Ontdek wassenaar en Katwijk

Proef de zilte lucht terwijl je heerlijk uitwaait op het strand. Na het huren van de fiets bij Easyfiets, sla je links af bij de stoplichten waarna de route begint bij knooppunt 02. Vanaf hier fiets je via Wassenaar naar Katwijk. Met deze fietsroute fiets je door Nationaal Park Hollandse Duinen, ook wel Meijendel genoemd, en loop je op een zonnige dag vanaf de duinen, via de vele strandopgangen langs de route, gemakkelijk het strand op. Vervolgens fiets je via de duinen zo naar de net gerenoveerde boulevard van Katwijk.

Deze Noordzeekust biedt niet alleen mooie landschappen, maar ook een kans om te genieten op het strand bij een van de vele strandtenten. Neem bijvoorbeeld een pauze om uit te rusten bij Strandpaviljoen Surf en Beach of Sea Food Bar KW 106 in Katwijk. Of neem een bezoek aan de winkelstraat in noordwijk. Deze is ook zeker de moeite waard. Sluit deze topdag af met een diner bij een van de vele restaurants aan de boulevard. Deze afstapmomenten voeg je gemakkelijk toe aan de fietsroute via de app. 

Plaatje - Fiets in elkaar - Standaard abb 1.3

Reserveer online en fiets binnen 5 minuten weg!

Meer routes of een tour?

kaag fietsen water

De Kaag

Deze prachtige fietsroute begeleid je door recreatiegebied de Kagerplassen. Geniet van de rust tussen de molens, bootjes en weilanden.

Leiden Molen de Put

Boerenkaas route

Fietsen door een landelijk gebied dat rijk is aan water en natuur. Ontdek Zoeterwoude en de omliggende boerderijen.

Bij EasyFiets boek je gemakkelijk een fietstour

Boek een fietstour

Boek een leuke fietstour met Gids en ontdek Leiden op de fiets. Of bekijk een van de andere fietsroutes.