Mannen op e-bike

Fietsroute Zoeterwoude

Bij EasyFiets krijg je bij het huren van een fiets gratis leuke fietsroutes. Zoals deze Boerenkaas fietsroute. Deze brengt je door een landelijk gebied dat rijk is aan water en natuur met een verzameling aan bloemen in de bermen. Deze route is relatief kort, maar zeker de moeite waard om het moois van Zoeterwoude en Leiden te ontdekken. Ideaal als je de route bijvoorbeeld wilt combineren met een middagje Leiden. 

Cycling tours

Voor vertrek

Je ontvangt bij het huren van de fiets een boekje met de verschillende fietsknooppunten van de Duin & Zeeroute. Of nog makkelijker: download voor vertrek de app van Fietsnetwerk en scan de QR-code van de fietstocht met je telefoon!  

 Tip: Met onze telefoonhouders kun je veilig en makkelijk je fietsroute fietsen. 

Afstand van de route

De afstand van de fietsroute door het de boerenkaasroute is 15.54 km waar je ongeveer 54 minuten over doet. Wil je liever een elektrische fiets huren bij EasyFiets? Dat kan! Dan duurt de route zo’n 43 minuten. 

15,54 km

0:54 uur

Elektrische tandem uitje dag huren leiden 1.2

Boerenraas fietsroute

Na het huren van de fiets bij EasyFiets start de route bij knooppunt 11 op de Zoeterwoudsesingel 50. Hierna start de route op de Kanaalweg waar je het Boerenpad over de A4 fietst richting de polders. De bloemenlinten zorgen ervoor dat de polders nog mooier te zien zijn en dit is een paradijs voor bijen, Vlinders en andere insecten. Langs de fietsroute vind je verschillende informatiepalen die jou meer informatie geven over de boerenbedrijven lang de route. Maak bij deze boerenbedrijven een stop om verse melk uit de melktap te kopen of de ambachtelijke boerenkaas te proeven.  

Vervolg de route door het prachtige polderlandschap van Zoeterwoude. Je fietst langs kronkelende waterwegen, groene weilanden en historische boerderijen. 

Tijdens de route kom je ook langs enkele historische bezienswaardigheden, zoals oude molens en kerken. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de Zoeterwoudse molen, waar je meer te weten kunt komen over het malen van graan en de rol van molens in de Nederlandse geschiedenis. 

 Onderweg zijn er verschillende rustpunten waar je kunt stoppen voor een picknick of een drankje. Vergeet niet om af en toe van je fiets te stappen om te genieten van het uitzicht en de rust van het platteland. Vanaf knooppunt 70 bereik je op de terugweg knooppunt 11 waar je de binnenstad van Leiden weer bereikt. 

Fietsen door Leiden. Fietsverhuur EasyFiets in Leiden maakt het mogelijk!
Plaatje - Fiets in elkaar - Standaard abb 1.3

Reserveer online en fiets binnen 5 minuten weg!

Meer routes of een tour?

Drukte met toeristen in en op de bloembollenvelden in Voiorhout

De Bollenstreek

Ontdekt per fiets het typisch Hollandse landschap. Maak foto’s tussen de bloemenvelden. En het hoogtepunt: een bezoek de Keukenhof.

kaag fietsen water

De Kaag

Deze prachtige fietsroute brengt je door recreatiegebied de Kagerplassen. Geniet van de rust tussen de molens, bootjes en weilanden.

Bij EasyFiets boek je gemakkelijk een fietstour

Boek een fietstour

Boek een leuke fietstour met Gids en ontdek Leiden op de fiets. Of bekijk een van de andere fietsroutes.