Bij EasyFiets fietsverhuur huur je een stadsfiets voor een tocht naar de bollenstreek of Katwijk en Noordwijk.

Fietsen door de Bollenstreek

Bij EasyFiets krijg je bij het huren van een fiets gratis leuke fietsroutes. Zoals deze tulpen fietsroute welke je door het hart van de Bollenstreek brengt. Deze mag je vooral in het voorjaar niet missen wanneer de bloemen volop in bloei staan. Huur daarom direct je fiets bij EasyFiets, neem je fotocamera mee en ga eropuit langs de kleurrijke velden in de Bollenstreek. 

Cycling tours

Voor vertrek

Bij het huren van de fiets krijg je een boekje met alle fietsknooppunten van de Tulpenroute. Voor extra gemak kun je de app van Fietsnetwerk downloaden en de QR-code van de fietstocht met je smartphone scannen!

Tip: Met onze telefoonhouders kun je je route eenvoudig en veilig volgen.

Wat is de beste periode om de tulpenvelden te bezoeken?

De bloeiperiode van de tulpen in de Bollenstreek vindt jaarlijks plaats in het voorjaar, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit is het moment dat de velden een kleurrijk spektakel vormen. Dit wordt ook wel het Tulip festival genoemd. Het precieze moment kan variëren afhankelijk van het weer en de bloeiperiode van de tulpen, maar over het algemeen is eind april vaak een goede tijd om de tulpenvelden te bezoeken.

In de zomer bloeien de Dahlia’s volop en kan je de Dahlia showtuinen bewonderen tijdens het Dahlia festival tussen augustus en oktober. Ook bloeien er verschillende andere zomerbloemen zoals zonnebloemen, canna’s en tigridia’s.

Bekijk voor je vertrek of er een  speciaal evenementen is, zoals de Keukenhof in Lisse, zodat de deze kant toevoegen aan de route. Houd er rekening mee dat het tijdens het hoogseizoen ook extra druk kan zijn, dus het is verstandig om vroeg op de dag te gaan of op doordeweekse dagen te bezoeken om de drukte te vermijden.

Bollenteelt in het middengebied van Noordwijk luchtfoto

47.59 km

2:59 uur

Afstand van de tulpenroute

De afstand van de fietsroute door de Bollensreek is 47.59 km waar je ongeveer 2 uur en 59 minuten over doet. Wil je liever een elektrische fiets huren bij EasyFiets? Dat kan! Dan duurt de route zo’n 2 uur en 23 minuten. 

Ontdek het kleurspektakel van de Bollenstreek

Om het meeste uit je bezoek te halen, raden we aan om de tulpenvelden te verkennen tijdens de piek van hun bloei. Tijdens deze periode zijn de velden gevuld met kleurrijke bloemen, waardoor het een adembenemend gezicht is dat je niet mag missen. Naast tulpen vind je hier ook narcissen en hyacinten volop in bloei. Wist je dat de Bollenstreek daarnaast ook vele kilometers aan strand kent? Het schitterende duingebied, de wilde dieren en het bezoeken van schitterende landgoederen maken je fietsbeleving helemaal compleet.

keukenhof veld pad
Samen fietsen door de Bollenstreek. Fietsverhuur EasyFiets in Leiden maakt het mogelijk!

De fietsroute

Deze bloemige fietsroute start, na het huren van de fiets bij EasyFiets, bij knooppunt 68 op de Rijksstraatweg 39 in Sassenheim. Vanaf hier fiets je via Voorhout naar Noordwijk. Waai hier uit op het strand van Langevelderslag en geniet van het Hollands Duingebied waar je herten, vossen en konijnen kunt spotten. De route vervolgt naar het gezellige bloemendorp Noordwijkerhout, ook wel het hart van de Bollenstreek genoemd. Langs de bollenvelden fiets je naar de plek Lisse welke bekend staat om de Keukenhof. Dit bloemenpark trekt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers van over de hele wereld en is zeker het bezoeken waard. In het voorjaar worden hier verschillende festiviteiten georganiseerd zoals het tulpen festival waar je gratis tulpen mag plukken. Doe voor je vertrek wat onderzoek en bekijk wanneer de bloemen in bloei zijn door de website van Flower map te bezoeken.

Regels voor het bezoeken van de tulpenvelden

De bollenvelden van de Bollenstreek trekken jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Hoewel de tulpenvelden openbaar toegankelijk zijn, is het belangrijk om de regels en etiquette te respecteren tijdens je bezoek. Het betreden van de velden is over het algemeen niet toegestaan om schade aan de gewassen te voorkomen. Het is raadzaam om op de aangewezen paden en wegen te blijven. Daarnaast wordt bezoekers vriendelijk verzocht om geen afval achter te laten en de natuurlijke omgeving te respecteren.

Het plukken van bloemen in de tulpenvelden is over het algemeen niet toegestaan. Gelukkig bieden lokale bloemenkiosken en markten verse tulpen aan om van te genieten en mee naar huis te nemen als aandenken aan je bezoek aan de Bollenstreek.

EasyFiets fietstour bollenstreek
Plaatje - Fiets in elkaar - Standaard abb 1.3

Reserveer online en fiets binnen 5 minuten weg!

Meer routes of een tour?

kaag fietsen water

De Kaag

Deze prachtige fietsroute brengt je door recreatiegebied de Kagerplassen. Geniet van de rust tussen de molens, bootjes en weilanden.

katwijk shopping

Katwijk en Noordwijk

Fietsen én uitwaaien op het strand. Een heerlijke dag met natuur in de Coepelduynen, winkelen en dineren aan zee.

Bij EasyFiets boek je gemakkelijk een fietstour

Boek een fietstour

Boek een leuke fietstour met Gids en ontdek Leiden op de fiets. Of bekijk een van de andere fietsroutes.