fbpx

We hebben het gehaald!

Onze crowdfunding is een succes! We hebben €50.100 opgehaald en kunnen daarmee aan de slag met de EasyFiets RecycleFabriek! We willen iedereen bedanken voor hun hulp en bijdrages. We gaan nu snel aan het werk, jullie horen snel meer!

We hebben er jaren over gedroomd, vaak over gesproken en zelfs al stappen gezet. Op 7 april 2018 wordt de stip aan de horizon werkelijkheid; we openen een recyclefabriek voor fietsen. Deze fabriek is nodig omdat we grootse dingen willen doen. Onze duurzaamheid vergroten, werkgelegenheid creëren via een sociale werkplaats en meer mensen bereiken met ons product circulair fietsen. Kortom, meer impact met EasyFiets.

Daarom organiseren we een crowdfundingsactie. Zo halen we niet alleen geld op voor de inrichting van de recyclefabriek; we creëren ambassadeurs voor onze missie. Natuurlijk kun jij meedoen. Als donateur of investeerder. Beiden tegen een aantrekkelijke beloning. Daarnaast ontvang je karmapunten omdat je bijdraagt aan onze groene en sociale doelen. Straks meer daarover, want we vertellen je eerst graag over onze missie.

Waarom recyclen?

Recyclen is de oorsprong van EasyFiets. Sinds 2015 knappen wij oude fietsen op en geven we ze een tweede leven als leasefiets. Zo verlengen we de levensduur en voorkomen we CO2-uitstoot als gevolg van het importeren van nieuwe tweewielers.

In Nederland zijn er 22,5 miljoen fietsen. Wij Nederlanders bezitten er dus gemiddeld 1,3. Genoeg om nooit meer een nieuwe te hoeven kopen, zou je zeggen. Mits we ze recyclen natuurlijk. En daar gaat het mis. Te veel fietsen blijven ongebruikt of worden gemakkelijk afgedankt. Dat zie je terug in het straatbeeld en de overvolle stallingen. Alleen al in de randstad verwijderen gemeentes jaarlijks ruim 85.000 weesfietsen. Toch blijven we jaarlijks bijna 1 miljoen nieuwe fietsen kopen. De problemen nemen daarmee toe met CO2-uitstoot als belangrijke. Waarom? Een fiets bestaat uit 359 onderdelen en die komen grotendeels uit het buitenland. Gezamenlijk leggen ze meer kilometers af dan een fiets ooit zal doen; 171.000 om precies te zijn. Hergebruik is dus een logisch alternatief.

De recyclefabriek

Dankzij onze fabriek kunnen we op grote schaal fietsen recyclen. Dit jaar 1000 stuks en jaarlijks meer. We slaan daarvoor de handen ineen met lokale partners. Verwijderde fietsen nemen we over van de gemeente en met reïntegratiebedrijf DZB helpen we werkzoekenden aan een baan. Samen met Innovam bieden we deze mensen een opleiding tot fietsenmaker. Die kan Nederland goed gebruiken want er is een groeiend tekort. Zo wordt onze recyclefabriek een sociale werkplaats en bieden we stadsgenoten weer perspectief.

Van weesfiets tot EasyFiets

Als oude fietsen bij ons binnenkomen, halen we ze volledig uit elkaar. Een mooie klus voor beginnende fietsenmakers die zo handigheid in het vak krijgen. Onderdelen worden gecontroleerd, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Van wat bruikbaar is, maken onze fietsenmakers weer hele fietsen. Die gaan de straat op als EasyFiets.  

Financiering door crowdfunding

EasyFiets is volledig met eigen geld opgezet. Waarom dan nu crowdfunden? Daar zit een belangrijke gedachte achter. Om EasyFiets naar een volgend niveau te tillen, is niet alleen geld nodig. We willen aandacht creëren voor de problemen die we oplossen en de naamsbekendheid van EasyFiets vergroten. De crowdfundingsactie is aanleiding om onze missie van de daken te schreeuwen en nieuwe ambassadeurs te vinden. Samen met hen is de impact van EasyFiets groter dan wij ooit alleen zouden kunnen.

Hoe kan jij helpen?

Ben jij ook enthousiast over onze missie? Help ons dan die te realiseren. Je krijgt daar meer voor terug dan opgeruimde fietsenstallingen. Want met jouw hulp houden we de stad opgeruimd, helpen we werkzoekende Leidenaren aan een toekomstbestendige baan en doen we iets aan het wereldwijde CO2-probleem. Daarnaast kun je rekenen op blije gezichten bij de heren van EasyFiets omdat wij dankzij jou een verschil kunnen maken. Je kunt ons helpen door te doneren of te investeren. Voor beiden hebben we leuke beloningen en op investeringen zit een aantrekkelijk rendement.

Word donateur!

Met een donatie draag je bij aan een concreet onderdeel van onze fabriek. Bekijk hieronder de drie opties met elk een leuke beloning als dank voor jouw steun.

Investeren

Als investeerder lever je een belangrijke bijdrage aan onze missie. En daar wil je resultaat van zien. Je volgt de ontwikkelingen die we dankzij jou kunnen maken via onze nieuwsbrief. Daarnaast we organiseren jaarlijks een barbecue voor de investeerders. Een leuke gelegenheid om te netwerken en te horen over onze vorderingen. Zo kun je in ons investeren:

Deel onze actie!

Kun je niet financieel helpen maar wil je toch iets doen? Vertel anderen dan over onze actie en deel deze pagina op social media. Dankjewel!

Menu