De RecycleFabriek

Weesfietsen

Er worden jaarlijks duizenden ‘weesfietsen’ opgehaald en vernietigd. De eigenaar van deze fietsen is niet meer te achterhalen en ze zorgen voor een rommelig straatbeeld of volle stallingen. Gemeenten en bedrijven maken aanzienlijke kosten om deze fietsenmassa steeds opnieuw op te ruimen. Met onze aanpak lossen we een aantal problemen tegelijkertijd op. We werken samen met bedrijven en overheden om de fietsen voor ze op te halen. In onze recyclefabriek worden ze vervolgens gerepareerd of gedemonteerd. De onderdelen worden zoveel mogelijk (her)gebruikt in ‘nieuwe’ EasyFietsen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van deze afvalstroom. We hebben onszelf als doel gesteld om álle fietsen uit de Leidse regio te redden van de afvalberg. Zodat we jaarlijks enkele duizenden fietsen een tweede leven kunnen geven als EasyFiets.

Leerling monteurs

Bij EasyFiets hebben we een passie voor fietsen. Deze passie brengen wij graag over op iedereen die wat wil leren over het fietsenmakersvak. Onze leerlingmonteurs zijn veelal afkomstig van praktijkscholen uit de regio, maar we hebben ook herintreders, statushouders en leerlingen uit het reguliere onderwijs in onze werkplaats. We geven graag iedereen de kans bij ons langs te komen voor een korte kennismaking of (snuffel)stage. Daarnaast zijn altijd op zoek naar nieuwe krachten. We bekijken samen met onze leerlingen de mogelijkheden voor een opleiding of praktijkcertificaat. Zo kunnen ze als fietsenmaker verder als wij ze niets meer te leren hebben.

Opleiding

EasyFiets is een SBB gecertificeerd leerwerkbedrijf met gediplomeerde leermeesters. Onze recyclefabriek is een beschermde werkplek waar onze leerlingen zich in alle rust kunnen richten op datgene dat belangrijk is: de fiets. Wij geloven in een persoonlijke aanpak en kiezen samen met de leerling de leerweg die bij hem of haar past. Dit kan een een Boris-certificaat zijn of een volledige MBO-opleiding fietstechnicus.

Hoe kan ik helpen?

Onze Fabriek is tot stand gekomen met een grootschalige Crowdfunding. Hierbij hebben mensen uit de hele regio laten zien dat zij een steentje willen bijdragen aan dit project. De Fabriek draait sinds 7 april op volle toeren maar dat betekent natuurlijk niet dat we klaar zijn!

Fietsen

We zijn altijd op zoek naar meer fietsen. Kapot, verwaarloosd of doormidden, het maakt ons niet uit! Dus erger jij je ‘s ochtends altijd aan die overvolle stalling op je werk en weet je zeker dat de helft van de fietsen niet meer in gebruik is? Is het hobbyproject van je man weer uit de hand gelopen of staat je oude fiets al maanden in stilte weg te roesten in de bosjes? Bel ons of vul dit formulier in!

Heeft u een structureel probleem met achtergelaten of verwaarloosde fietsen, bijvoorbeeld omdat u bij een woningcorporatie werkt? Dan horen we graag wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van tijdige en efficiënte verwijdering van uw fietsen. Meld u aan als partner of bel ons voor een afspraak.

Expertise

Het opzetten van een professionele werkplaats in combinatie met een opleiding in de fietstechniek is een hoop werk. Heb jij ruimschoots ervaring in de fietstechniek of als werkplaatschef? We staan altijd open voor suggesties, dus bel ons voor een afspraak en wie weet versterk je binnenkort ons team.

Naast technische hulp hebben we ook expertise nodig op het gebied van opleidingen, leer-werk trajecten en subsidieregelingen. Helaas is de wereld van subsidieregelingen niet zo duidelijk als een fiets maken. Dus als je hier ervaring in hebt horen we graag of je ons kunt helpen.

Naamsbekendheid

Hoe meer mensen van ons project afweten hoe beter. Het levert meer fietsen op. Het wekt de interesse van nieuwe leerling monteurs en zorgt er natuurlijk ook voor dat er meer mensen op onze fietsen gaan rondrijden. Dus als je enthousiast bent over ons plan laat het weten en wordt ambassadeur van EasyFiets!

Partners

logo-duwo
logo-portaal
logo-dzb
logo-cvs
Menu