Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail of bel ons dan!

EasyFiets

Met onze duurzame, flexibele en toegankelijke mobiliteitsoplossingen willen we mensen in de stad motiveren om vaker en met meer plezier de fiets te pakken. Hierbij dragen wij bij aan een circulaire economie door iedereen in de stad een fiets te bieden, zonder zorgen over onderhoud. Daarbij creëren wij werkgelegenheid voor eenieder die ons prachtige vak een warm hart toedraagt.

Wij streven er naar om zo veel mogelijk fietsen uit de lokale afvalstromen te redden, duurzaam renoveren en terug op de markt brengen. Het proces van huren of leasen van een fiets willen we met een groot aanbod, prettige voorwaarden en soepel retourbeleid eenvoudig, toegankelijk en betaalbaar maken.

Onze fietsen komen van verschillende partijen. Bijvoorbeeld beheerders van appartementencomplexen of flats. Veel fietsen worden niet meer gebruikt en moeten worden opgeruimd. Maar ook particulieren die een oude fiets hebben staan en deze niet meer gaan gebruiken. Deze fietsen nemen wij graag over en dan kijken wij wat we er mee kunnen.

We hebben fietsen met een terugtraprem en fietsen met handremmen en versnellingen. Kijk op de pagina Onze fietsen voor meer informatie.

Je kan zowel online als in de winkel betalen voor je fiets. Het is aan jou of je wilt werken met een maandelijkse afschrijving of een prepaid contract afsluit. Bij een maandelijkse afschrijving wordt aan het begin van elke maand een afschrijving gedaan voor de desbetreffende maand. Bij een prepaid contract betaal je vooraf voor de desbetreffende periode. Daarna kun je dit abonnement weer verlengen of je fiets weer inleveren.

De minimale leaseperiode is 3 maanden. Als je een fiets nodig hebt voor een paar dagen hebben we huurfietsen die je per dag kan huren. Kijk voor meer informatie bij onze Fietsverhuur pagina.

Wij hanteren geen opzegtermijn, dus als je je fiets inlevert krijg je direct je borg terug en wordt je abonnement stopgezet.

Wanneer je de fiets inlevert krijg je de borg terug. We houden geen borg in als de fiets kapot is, dit zit immers in het abonnement. Behalve grote schades aan wielen, zie hiervoor ons schadeblad.

Met een diefstalgarantie raak je de borg niet kwijt als je fiets wordt gestolen. Je hebt wel de originele sleutel nodig als bewijs dat de fiets op slot stond.

Onze fietsen

Kom langs. Dan fixen we je fiets binnen 30 minuten of je krijgt een nieuwe mee.

Kom binnen 48 uur bij ons langs om aangifte te doen van de fiets. Daarna betaal je een nieuwe borg betalen en kun je weer een nieuwe fiets meenemen.

Je kunt je oude fiets inruilen voor 1 maand gratis leasen. Het is ook mogelijk om hem daarna ‘terug te leasen’. Wij knappen je fiets dan helemaal op tot EasyFiets mét rood zadel. Je fiets moet dan wel goedgekeurd worden door één van onze monteurs. Niet elke fiets heeft het immers in zich om een EasyFiets te worden.

Wij hebben altijd een breed aanbod van fietsen om uit te kiezen. Omafiets, herenfiets, handremmen of versnellingen. We hebben het. Altijd in goede staat, uitgerust met bel, ringslot, verlichting en natuurlijk een rood EasyFiets zadel.

Ja, alle fietsen zijn voorzien van een Axa ringslot. Je kan er een kettingslot bij huren of kopen zodat je hem ergens aan vast kan zetten.

Ja, alle fietsen zijn voorzien van een voor- en achterlicht. Als deze stuk gaan of de batterijen gaan op kun je langs komen en vervangen wij ze gratis. Rijdt niet zonder licht rond, dit is gevaarlijk en kan een fikse boete opleveren.

Zakelijk

Als je onze reguliere fietsen gaat gebruiken, zoals Standaard of Premium, dan kunnen we deze meestal de volgende dag al leveren. Uiteraard is dit afhankelijk van de ordergrootte.

Als we fietsen leveren, doen we ook het onderhoud van deze fietsen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de fietsen zo lang mogelijk meegaan.

Heeft u al bedrijfsfietsen? Dan kunnen we deze voor u onderhouden. We komen graag een kijkje nemen bij jullie fietsvloot om de status van de fietsen te zien. Hierna zullen we een voorstel doen over het onderhoud van deze fietsen.

Heb je een andere vraag?

Naam *
Dit is een verplicht veld
E-mail *
Geef een geldig e-mailadres op.
Vraag *
Dit is een verplicht veld
Plaatje - Fiets in elkaar - Standaard abb 1.3

Ja ik ben overtuigd!

Meer informatie

Onze leasefietsen

EasyFiets op brug 2

Wat voor fiets kan je bij ons krijgen?

Zakelijk

Zakelijk fiets lopen

Bedrijfsfietsen, onderhoud en fietsen voor het personeel.

Over ons

Easyfiets gezelligheid in werkplaats

Wat doet EasyFiets? Wat motiveert de mensen die er werken?